GF2014

Forslag fra medlemmerne

 

Vi har modtaget følgende forslag som vi behandler under punkt 5:

 

5. a Fra Uwe Jürgensen, Nordbakken 21:

Vil foreningen fortsat medvirke til at opfordre medlemmerne at nedskære og tynde ud i træer, så flere grundejere kan få glæde af udsyn til havet end lige dem der bor først for?

5. b Fra Leif la Cour, Klitvej 21:

Det tidligere mangeårige medlem af bestyrelsen Palle Juul har sidste år gjort mig opmærksom på, at der er en servitut, i følge hvilken træer og anden bevoksning på vandsiden af Kystvejen mellem Molskroen og Ebeltoft ikke må være så tæt og høj, at man ikke kan se over og gennem den. Denne servitut opfyldes ikke af ejerne af husene Kystvejen 2, 4, 6, 8, og 10. Træerne på disse grunde er så tætte og høje, at de tager udsigten over vandet fra mange af beboerne på både den anden side af Kystvejen og på Klitvej, samt sandsynligvis flere bagved liggende huse. Det vil glæde mig, hvis Grundejerforeningen vil tage kontakt til husejerne med de høje træer og gøre dem opmærksom deres pligt til at tynde ud og beskære bevoksningen på deres grunde til glæde for ikke kun de bagved liggende sommerhuse, men også de mange, der hverdag passerer forbi og som derved vil få en flottere udsigt over Ebeltoft Vig og Ebeltoft.

5.c Fra Tommy Sørensen, Under Hallen 3:

 

Forslaget er at i ikke skal bruge så meget energi mm på Fuglsøvejen nu har i skrevet om denne om hastighed i flere år. I den tid 65 år som jeg har boet her helårs kan jeg ikke huske at der er blevet kørt nogle ned for de vil gå over vejen, hvis så kan det bare være små skader. Det er kun med biler mod træ der er sket noget. O g nu der er kommet en dejlig cykelsti føles vejen breder og mere sikker både for gående og cykler og biler, den er blevet god nu. Henne på Kystvejen hvor der er 60 om sommeren er der sket mange ulykker også med døden. Der køre også 3 gange flere biler end på Fuglsøvejen.

 

Brug heller alle disse kræfter og energi på at få lavet nogle af Egil Fischers planer. Start et sted som var et af hans store ønske, det er at åbne denne akse der går fra Kirkebakken og hel ned til stranden så han og alle andre kan stå der og se ned til vandet, Det er ikke meget energi i skal bruge på dette. Der er nok alle rede midler til dette. Så vil han blive glad.

 

Få fjernet alle træer der står i denne akse både store og små skal fjernes og så skal der plantes nogle af disse rønnetræer fra Borenholm de steder hvor de mangler, Og inde i den akse skal der så plantes lave bøgetræer i en halv buge en 4-6 steder der ned af spredt og en bænk ved hver så man kan sidde og nyde denne dejlige fine udsigt og Syd Djurs fineste park.

Grundplanen består af en akse ("kulturaksen") fra Kirkebakken over Stadion og Grønningen ned til vandet. Grundplanen består af en akse ("kulturaksen") fra Kirkebakken over Stadion og Grønningen ned til vandet. En anden akse ("den kommercielle") følger Hovedgaden med et torv over for Molskroen (Østtorvet) og et lignende torv ("Vesttorvet") ved Stadion. Kulturaksen skulle især omfatte kirke og friluftsliv, mens den kommercielle akse især skulle forbeholdes handlende og håndværkere. Den berømte Molskro skulle placeres centralt, hvor vejene mødtes og Vestervangen skulle være en diagonal til området ligesom Fuglsøvejen var det. Feriebyen fik også sig egen "stjerneplads", hvor Parkvej, Ellevang og Vestervang mødes. Der er mange sådan så arealer der mangler noget oprydning mm, som efter Egil Fischers plan. Det er bare at komme i gang med dette i stedet for at blive med at tale om denne vej. Og dem som kører og slår græsset vil blive meget glad når alle disse træer kommer væk.

 

Håber i vil sætte det i gang (vedlagt kort/planskitse).