Projekt Superrev

Et Superev, en formidlingsstation og en ny Pier

Sideløbende med indsatsen for at få NATO-molen fjernet, har bestyrelsen arbejdet med ideer til, hvordan der kan skabes et alternativ til NATO-molen.


Vores udgangspunkt for det arbejde har været - og er fortsat - den undersøgelse, som alle medlemmer var inviteret til at svare på i efteråret 2021.

79% af jer der deltog, gav opbakning til en erstatning for NATO-molen, for at bevare et fortsat højt aktivitetsniveau i området.


Desværre har vi måttet erkende, at vi ikke selv - og alene - har været i stand til at få stablet et pilotprojekt på benene med støtte fra kommunen. Politikerne har vist stor interesse for vores ideer, men administrationen har smækket kassen i, når vi har bedt om hjælp til en projektopstart.


Derfor er vi gået ind i et samarbejde med Nationalparken, og støtter tankerne om et kunstigt rev m.m. ud for vores strand.


For kun derigennem ser vi en mulighed for at løfte tankerne om den nye bro, der kan give det indhold, som vores medlemmer efterspørger.


Projektet er på et tidligt stadie, som beskrevet i vores nyhedsmail fra 6. juni.


Ud over et kunstigt rev, der styrker biodiversiteten, er ideen tillige at bygge en undervandstunnel, der vil gøre det muligt at formidle viden om det marinbiologiske liv i Vigen, samt en bro på pæle, der binder det hele sammen.
Projektet har skabt en bekymring, ikke mindst blandt nogle af de nære naboer til NATO-molen. Bekymringen er, at det vil skabe en turistmagnet, som området ikke vil kunne bære.


Den bekymring deler vi slet ikke. Det er på ingen måde Nationalparkens hensigt at skabe noget, der ikke er bæredygtigt i det lokale område.


Revet vil alene tiltrække dykkere – og formentlig blot bevare det antal, der i dag dykker på molen.


Og undervandstunnellen vil have en meget begrænset kapacitet (max 10m x 3 m) og vil kun kunne huse en begrænset skare ad gangen. Det bliver derfor næppe en konkurrent til Kattegatcentret.
Vi ser det i stedet som en oplagt løftestang til at bevare de aktiviteter, der i dag sker omkring NATO-molen. Samtidigt giver det os muligheden for at komme til orde med de helt nødvendige krav til ordnede toilet- og parkeringsforhold og andre hensyn til de umiddelbare naboer.


Krav, der er nødvendige, uanset om der kommer en ny bro – eller stranden blot ender som en meget attraktiv offentlig badestrand.Foreløbigt har SydDjurs Kommune søgt erhvervsfremme-styrelsen om en markant støtte.


Der forventes svar i løbet af november 2023. Indtil da skal projektet yderligere konkretiseres.


Her finder du links, til de dokumenter om projektet som er tilgængelige i denne tidlige fase.


Vi vil løbende opdatere i takt med, at projektet udvikles.

NYT - NYT - NYT:

Superflex præsentation er tilføjet.....

NYT - NYT - NYT - NYT:

Nationalparkens status til NTM-udvalget 9. april 2024 er tilføjet....